U bent hier: Home › Nieuwsoverzicht › Recent nieuws

Recent

Nieuws: Zcc eindstand
   (15-09-2019)

Alle uitslagen en standen van de ZCC te lezen op website onder ZCC .

Ook te lezen op website van de bond .

(Terug naar boven)


Nieuws: NK doublet veteranen. Zilver voor Peter Koolen en Frans Clement
   (01-09-2019)

Peter Koolen en Frans Clement worden 2e bij het NK doublet voor veteranen. 

Fantastische prestatie 

(Terug naar boven)


Nieuws: ZCC eindstand
   (18-08-2019)

De eindstand van de ZCC ( 4 tallen) staat op de website onder ZCC. 

Petangeske 6 proficiat met de promotie naar 3e klasse.

(Terug naar boven)


Nieuws: Ellen Walrave wint NK Mix
   (22-07-2019)

In het weekend van 13 en 14 juli vond in Lisse bij jeu de boules vereniging “Les Boules Fleuries” het nationaal kampioenschap mix plaats. Dit NK wordt gespeeld met doubletten bestaande uit één man en één vrouw.

Op de zaterdag namen er maar liefst 88 teams deel aan de voorrondes. Vijf van deze teams bestonden geheel of gedeeltelijk uit leden van Petangeske uit Bergen op Zoom. De twee complete Petangeske teams werden gevormd door Lieke en Tom van der Voort en door Irini Kalivianakis en Eddie Hollestelle. Michael Pistorius, Ellen Walrave en Linda Schuurbiers speelden met een teamgenoot van een andere vereniging.

De zaterdag werden de wedstrijden gespeeld op basis van het Zwitsers systeem, wat in grote lijnen betekent dat winnaars tegen winnaars spelen en verliezers tegen verliezers. Aan het einde van deze dag, na vijf gespeelde wedstrijden, gingen er uiteindelijk slechts 16 teams door naar de zondag. Voor Linda en voor Irini en Eddie was dit het einde van hun NK. De overige drie teams wisten zich wel voor de zondag te kwalificeren.

Op zondag werd gespeeld met directe uitschakeling bij verlies. Helaas strandden Lieke en Tom in de achtste finales en ook Michael met zijn teamgenoot Marina Blom haalden de volgende ronde net niet. Ellen wist met teamgenoot Marwin van Diermen (lid van “Jeu de Boules Vereniging ’t Zwijntje” uit Apeldoorn) echter gemakkelijk door te stromen naar de kwartfinales. Hier kwamen ze Sandy Rikkers en Mark Wildeboer tegen, een team wat er twee jaar geleden nog voor zorgde dat Ellen en Marwin toen niet verder kwamen dan een derde plaats in de eindrangschikking. Nu echter, bleken de rollen omgedraaid, want na een kleine achterstand kwamen Ellen en Marwin terug en wonnen de wedstrijd met 13-8.

In de halve finale troffen Ellen en Marwin het team van Matilda Boström en Marcel van Nieuwenhuizen, een zeer sterk team met een speelster die het afgelopen WK nog tweede werd bij het dames doubletten. Het team van Matilda en Marcel ging voorspoedig te werk en weldra stonden Ellen en Marwin op een achterstand van 1-10. Echter, toen draaide de situatie geheel om, en via de standen 3-10, 6-10, 6-12, 10-12 en vervolgens 12-12 brak de laatste mène (werpronde) aan. Uiteindelijk had het team van Ellen en Marwin nog één boule terwijl ze op punt lagen. Matilda schoot haar laatste boule op de boule van Ellen, maar miste deze en nam per ongeluk het but mee over de uitlijn. Dit betekende het dertiende punt voor Ellen en Marwin. Een zinderende partij met een verrassende uitkomst.

De finale tenslotte, werd gespeeld tegen Katy Kamps-Bosch en Mohammadi Jadoun. Wederom een heel sterk spelend team, maar de finalepartij bleek niet hun beste wedstrijd. Na een kleine voorsprong van Katy en Mohammadi kwamen zij op achterstand te staan en dat wisten ze niet meer goed te maken. Ellen en Marwin wonnen de finalepartij met 13-6 en werden zo Nederlands Kampioen Mix. Voor Marwin was dit zijn allereerste kampioenstitel, wat uiteraard groots gevierd werd. Dit kreeg nog eens een extra feestelijk tintje doordat, in het zonnetje, het volkslied live ten gehore werd gebracht door de muziekvereniging Da Capo uit Lisse.

(Terug naar boven)

Sponsoren:
 

Topics:

Topic
   (01-03-2016)

Nieuwe website
Alvast even kijken?
Klik hier...............

Zondag 3-11-2019
 
Krabbentoernooi
 
Aanvang: 10:30 uur
Klik hier.................

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws:

15-09-2019

Zcc eindstand

Lees meer...

01-09-2019

NK doublet veteranen. Zilver voor Peter Koolen en Frans Clement

Lees meer...


Laatste Verslagen:

15-10-2019

Markiezen toernooi 2019

Lees meer...

05-09-2019

Damestoernooi 04.09.201

Lees meer...


Loginstatus:


Ogenblik a.u.b. ...